Programació consorci

Llistat de programació

Il Barbiere di Siviglia (Abonament)

26 d'octubre 20:30 hores

Il Barbiere di Siviglia
de Gioachino Rossini

Il Barbiere di Siviglia és una òpera bufa en dos actes (sobretitulada en català). Text de Cesare Sterbini i basat en Le Barbier de Séville de Pierre Augustin Caron de Beaumarchais. Estrenada al Teatre Argentina deRoma el 20 de febrer de 1816.
Poques òperes gaudeixen d’una fama semblant a la de Il Barbiere di Siviglia, òpera còmica per excel·lència, sense que això signifiqui un menyspreu artístic. La complexitat que ens ofereix l’òpera mestra de Rossini va molt més enllà d’una comicitat, ja que aconsegueix crear, sota una aparença simple, tot un sofisticat mecanisme tan ben engranat que ens sembla senzill i natural.
L’argument és senzill: Bartolo, vell doctor, té planejat casar-se amb la seva jove pupil·la Rosina i la manté gairebé en captivitat. D’altra banda el comte d’Almaviva està enamorat de Rosina i ella li correspon.
Per aconseguir salvar-la de les urpes de Bartolo, el jove comte demana ajuda a Fígaro, barber local. Així, fingint primer ser un militar borratxo i posteriorment un mestre de música, aconsegueix infiltrar-se a la casa de Bartolo. Després d’innombrables embolics, els joves amants s’uniran en matrimoni. 

FITXA ARTÍSTICA
Orquestra Simfònica del Vallès
Cor Amics de l’Òpera de Sabadell
Solistes: César San Martín, M. Carmen Romeu, Pablo Martínez, Fernando Álvarez, Jeroboám Tejera, Eugènia Montenegro i Pau Camero. Resta de repartiment a determinar.
Direcció musical: Daniel Gil de Tejada
Direcció d’escena: Pau Monterde
Assistent de la direcció d’escena: Miquel Gorriz
Disseny d’escenografia i vestuari: Elisabet Castells
Il·luminació: Nani Valls
Producció i organització: Fundació Òpera Catalunya.
Durada: 3 hores aproximadament

Preu: 48 - 28 - 15 eurosComprar entrada

Més imatges:

Visualitza l'event
Visualitza l'event
Visualitza l'event